Szeretettel várjuk az önkéntesként.
Ha szeretne segíteni örömmel fogadjuk lés v
árjuk jelentkezését!
Madács Anita, a.madacs@t-online.hu, tel.06-30-531-0888


Egy önkéntes élményei a TSMT táborban

Kérlek, mutatkozz be, és meséld el, hogyan kerültél a TSMT táborába!

Halmos Bence vagyok. Eredetileg közgazdász a végzettségem, jelenleg egy multinacionális cégnél dolgozok spanyol, olasz, és portugál üzleti partnerekkel, de éppen karrierváltás előtt állok. Két éve kezdtem el az ELTE-n az általános iskolás tanító szakot. Tanulmányaim során lehetőségem volt a táboroztatás kurzus felvételére. Mivel Fenyősi Fannin keresztül előzőleg már sokat hallottam a BHRG Alapítványról, és nagyon szimpatikusnak találtam tevékenységüket, kézenfekvő volt, hogy próbára tegyem magam a nyári táborukban.

Mik voltak a tapasztalataid a táborral és a napi foglalkozásokkal kapcsolatban?

Nem mondom, hogy nem izgultam, mikor első reggel megérkeztem a Tavasz utcába. Marietta és Fanni már előzőleg elmondták, mi lesz a napirend, de bevallom, nem tudtam elképzelni, hogy a gyakorlatban mennyire tudok majd segítségükre lenni a foglalkozások alatt. Mikor megérkeztünk az uszodához, gyorsan felpörögtek az események, és a nap végéig nem volt többé időm töprengeni azon, hogy elég hasznos vagyok-e. Mondhatnám, hogy szó szerint bedobtak a mélyvízbe. Az Erdőalja útra való megérkezés után folytatódott a flow élmény az étkezések és a TSMT foglalkozások alatt.  A délutáni pihenőidőig folyamatosan történt valami, egy pillanatra sem unatkoztam. A záró mozgásos gyakorlatok alatt már szabadabb játékra volt lehetőségük a gyerekeknek, talán akkorra én is jobban felszabadultam. Hihetetlen élmény volt látni azt a fejlődést, amin a gyerekek a hét folyamán keresztül mentek. Igaz, néhány esetben ez nagyon apró előrelépést jelentett, de gyakran egy apró eredmény egy gyereknél felért egy látványosabb előrelépéssel egy másiknál.

Volt-e valami, ami nehézséget okozott?

Számomra a figyelmem megosztása mindig is nagy kihívást jelentett, és nem volt ez máshogy a táborban sem. Meg kell tanulni egyszerre az összes gyerekre figyelni, már amennyire ez lehetséges. Csoportos foglalkozásoknál sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy egyetlen gyerekre fókuszáljak, bármennyire is szükségesnek érzem.

Melyik volt a napban a kedvenc részed/részeid? 

Mivel nagyon szeretek vízben lenni, ezért a vizes foglalkozásokat kifejezetten élveztem. 

BHRG tábor