Tanévkezdő csoportjaink a 2020-2021-es tanévben
Uszodai foglalkozások helye: Herman Ottó Általános Iskola tanuszodája (Bp., XIII. ker.)
Átmenetileg szünetelnek a HRG csoportok.

HRG (Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika) módszer tanmedencében a víz kedvező hatásait is felhasználva nyújt segítséget olyan gyermekeknek, akiknek mozgás- és/vagy beszédfejlődése, figyelme, viselkedése eltér az adott életkorban elvárhatótól, esetleg tanulási nehézségeik, részképességproblémáik vannak. Az órák mozgásanyaga az érzékelés fejlesztését, a képességek javítását, az egyensúlyi rendszer ingerlését, a mozgáskoordináció stabilizálását, a viselkedésszabályozást célozza meg. Szintén segíthet a fejlesztés  érzelmi-kötődési és beilleszkedési problémák esetén. 

A víz bőrt stimuláló jelenléte folyamatos inger  az idegrendszer számára, hőmérséklete segít az izmok ellazításában, felhajtóereje könnyíti a mozgást, de közegellenállása nehezíti. A passzív és aktív  feladathelyzetek olyan kihívások elé állítják a gyerekeket, amik megoldása során sokféle ingerrel találkoznak, általuk ügyesebben  mozgók, jobban beszélők, okosabbak és  magabiztosabbak lesznek, az esetlegesen még fennálló csecsemőkori reflexeik “felülíródnak”. 

A HRG terápiát megkésett mozgás- és/vagy eltérő beszédfejlődés, koraszülöttség, figyelmi nehézségek, hiperaktivitás, autizmus, tanulási nehézségek esetén javasoljuk.