KÉPESSÉGVIZSGÁLAT ÉS ÁLLAPOTFELMÉRÉS
Iskolába lépéshez szükséges fejlettségi szint vizsgálati nap  kedvezményes áron 2020. dec. 11-12-én.
Regisztráció: LINK

Felelős szülők – Ezt kell tudni az iskolaérettségről

A hatályos rendelkezések szerint a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, tankötelessé válik. A 2020-ban bevezetett rendszer szerint a tankötelezettség megkezdése alól az Oktatási Hivatal adhat felmentést egy év időtartamra. Ha a szülő azt szeretné, hogy hatéves gyermeke még egy évig óvodában maradjon, január 1. és 15. között kell benyújtania a kérvényt az Oktatási Hivatalnak

Ahhoz, hogy egy kisgyermek alkalmas legyen az iskolai követelmények teljesítésére, ügyesen kell mozognia, kitartóan figyelnie, jól kell tájékozódnia a saját testén, a térben, időben; beszédének tisztának, szókincsének megfelelőnek kell lennie, tudnia kell történetet mesélni. Szükséges, hogy jól tudjon ceruzát fogni, a manuális tevékenységekben ügyes legyen, meg tudja különböztetni a bal és jobb oldalt. Fontos, hogy szociálisan is érett legyen az iskolakezdésre, hiszen szorongása, visszahúzódása is befolyásolhatja feladatvégzése minőségét.

A TSMT Fejlesztő Központban a sikeres iskolakezdéshez szükséges képességek komplex felmérését végzik munkatársaink. A Longitudinális Komplex Vizsgálat egy szűrővizsgálat, melynek eredményei rámutatnak a jól működő területekre, és kiemelik az eltéréseket;  szükség szerint javaslatokkal – ha indokolt – terápiás ellátással tudjuk segíteni a családokat a majdani sikeres iskolakezdésben.

Érdemes előzetesen vizsgálati eredményeket beszerezni és a kérvényhez csatolni, hogy az Oktatási Hivatal szakmailag könnyebben dönthessen a szülői kérésről. A kérelemben bármilyen releváns tény megfogalmazható, amely az iskolakezdést halasztását indokolja, a szűrővizsgálat eredménye is becsatolható.

Szívesen segítünk! 2020. december 11-12-én szűrővizsgálati napokat tartunk a III. ker. Tavasz utcai központunkban, ahol 120 perces vizsgálat keretében kedvezményes áron (19,500 Ft helyett 9,800 Ft-ért) kerülhet sor a felmérésre.


Regisztráció: LIN
K

  •  a speciális ár csak erre a két napra érvényes
  • a vizsgálat regisztrációhoz és előzetes fizetéshez kötött