Fejlesztések lehetőségei a járvány idején

A BHRG Alapítvány szakmai útmutatásának megfelelően a fertőzésveszély minimalizálása érdekében, a járványügyi szakértők ajánlásait követve folytatja a fejlesztő munkát.  A szenzomotoros vizsgálatok, egyéni és kiscsoportos TSMT mozgásfejlesztések továbbra is folytatódnak a TSMT Fejlesztő Központban a Tavasz utcában hiperaktív, megkésett mozgás- és beszédfejlődésű, autista, figyelemzavaros, beilleszkedési nehézségekkel küzdő, iskolaéretlen gyerekekkel, ezzel is segítve a családokat.

Az egyéni terápiában részt vevő gyermekek számára felmerülő igényhez igazodva ONLINE is van lehetőség konzultációra, tornasor kontrollra, illetve tréningsor átírására.

Ezt Zoom, Meet, Teams, Skype, Messenger vagy bármilyen Önök által használt online felületen tudjuk biztosítani. Ehhez egy webkamerás számítógépre, laptopra, tabletre vagy mobiltelefonra van szükség.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az eltérő fejlődésű gyerekek állapotfelmérő vizsgálatai, és szükség esetén a fejlesztésük megkezdése ne késsen a jelenlegi helyzet miatt, hiszen gyermekkorban néhány hónap is sokat számít. Ha a megkezdett terápia leáll, az állapotromlást idézhet elő, ha meg sem történik a szükséges állapotfelmérés, és a terápia, az a fokozódó elvárások miatt a „nyílik az olló” helyzet bekövetkeztét jelentheti, hiszen a gyermek teljesítményszintje egyre távolodik az elvárttól.  A szülőkkel együttműködve, a higiéniai előírások szigorú betartásával vezetjük a foglalkozásokat.
https://obuda.hu/blog/hirek

Herdics-Horváth Katalin TSMT fejlesztő szakember

Biztonsági intézkedések koronavírus járvány idején a TSMT Fejlesztő Központban

Igyekszünk mindent megtenni a gyermekek biztonsága és lehető leghatékonyabb fejlesztése érdekében. A fejlesztések szervezésénél és lebonyolításakor fokozott figyelmet fordítunk a járványügyi szabályok betartására is.

Intézkedések, amiket teszünk:

 • Minden munkanap után a közös helyiségekben és a fejlesztő szobákban, tornatermekben fokozott fertőtlenítő hatású takarítást végzünk.
 • A kilincseket, korlátokat, csengőt naponta többször fertőtlenítjük, és ugyanígy teszünk mindennel, amit meg lehet érinteni (fejlesztő eszközök, játszósarok, mellékhelyiségek stb.)
 • A mosdóinkban fertőtlenítő szappannal töltjük az adagolókat
  Folyamatosan szellőztetünk a közös helyiségekben
 • Fejlesztő szakembereink megfelelően fertőtlenített és kiszellőztetett helyiségekben várják a gyerekeket.
 • Munkatársaink, fejlesztő szakembereink egészségesek, betegség gyanújával sem jöhet senki dolgozni.
 • Figyelünk a zsúfoltság elkerülésére, ennek alapján osztjuk be a csoportos fejlesztő foglalkozások kezdési időpontjait

Kérjük, hogy saját gyermekük, és a munkatársak, fejlesztő szakemberek érdekében a vírushelyzetre való tekintettel az alábbi szabályokat betartani szíveskedjenek:

 • Érkezéskor kérjük használják a recepción található kézfertőtlenítő gélt és a gyerekeknek is fertőtlenítsék a kezét.
 • Használjanak maszkot az épületben.
  Amennyiben betegség leggyengébb jeleit észlelik gyermekükön vagy magukon, kérjük a gyermeket ne hozzák a TSMT Fejlesztő Központba.
 • A foglalkozásokra kérjük időben érkezzenek.
 • A foglalkozás ideje alatt, ha megtehetik, kérjük hagyják el az épületet és pontosan érkezzenek vissza a gyerekért a foglalkozás végeztével.
 • Ha nem megoldható, hogy máshol várakozzanak a foglalkozás végéig, akkor kérjük, hogy másoktól 1,5 méteres távolságot betartani szíveskedjenek.
 • A termekbe, a tornatermekbe, az emeletre utcai cipővel ne lépjenek be.
 • A gyermekkel küldött kulacs legyen zárható tetejű (a szájba kerülő rész legyen védett).

Köszönjük együttműködésüket!

TSMT Fejlesztő Központ munkatársai
Drimál Veronika 
TSMT Fejlesztési Központ intézményvezető
TSMT-HRG College Kft. 
1033 Budapest, Tavasz u. 5.

 

Ajánljuk:
Civil Közoktatási Platform anyagai különböző problémák (SNI, értelmi, beszéd észlelési problémák, autizmus, stb.) esetében. 
Szakemberek felszabadították a regisztrációhoz kötött platformokat – e.Dia, elea.hu platformok: http://www.edia.hu és http://edia.hu/elea/
Autizmus terén az AOSZ-t fontos követni: http://aosz.hu/koronavirus/