Fogyatékkal élőkkel foglalkozó sanghaji szakemberek küldöttsége látogatta meg a BHRG Alapítványt.

A Sanghaji Fogyatékkal Élők Szövetsége, az SPDF (Shanghai Disabled Persons’ Federation) szervezet munkatársai a látogatás során megismerhették a BHRG Alapítvány működését.

Átfogó képet kaptak az Alapítványban folyó korai fejlesztői tevékenységről, a tünetfelismerő és képzési programokról, valamint a levédett BHRG-modell terápiáiról (TSMT és HRG).
A jó hangulatú találkozót követően a kínai fél meghívta a BHRG Alapítvány vezetőjét egy kínai látogatásra.

Néhány érdekesség a kínai szervezetről
Az SPDF (Shanghai Disabled Persons’ Federation) képviseli a fogyatékkal élők érdekeit, védi  jogaikat, különböző tevékenységeket és rendezvényeket szervez a fogyatékkal élők számára. Otthonos a fogyatékos vállalkozások fejlesztésében és kezelésében.

Összetett rehabilitációs szolgáltatói hálózatot alakítanak ki, ésszerű felépítéssel és hatékony működéssel. A szervezetnek mintegy ezer rehabilitációs intézménye van a városban. Ezek a fogyatékkal élők összes csoportját lefedik. Megvalósították az “ajtónkénti” rehabilitációs szolgáltatást, az ápolószolgálatot, a hallókészülékek és más segédeszközök alkalmazását, valamint a fogyatékos gyermekek rehabilitációs képzését.  A szervezet évente mintegy félmillió ember számára biztosít rehabilitációs szolgáltatásokat.