2019. augusztus 18-22. között zajlott az a konferencia, melynek keretei között a BHRG Alapítvány két munkatársa, (Fenyősi Fanni, Hédi Marietta) a szlovákiai Rata o.z.partnerintézmény két munkatársával (Jana Muranska, Dominika Mikocziova) közösen az ankarai Ilgi Otism központot látogatták meg, valamint az autizmus korai felismeréséről szóló oktatási anyag kidolgozásában vettek részt a kétnapos workshopon.
A “Beni Tani – Recognize me – Ismerj fel, ismerj meg” projekt az óvodáskorban már észlelhető, autizmusra utaló jelek felismerését oktatná kisgyermekekkel foglalkozó szakembereknek, akik így az érintett gyermekeket megfelelő kommunikációval tudják továbbirányítani a szükséges szakellátásba, és ezzel növelik a gyermek fejlődési esélyeit.
 
A workshop után a szakértők meglátogatták az Ilgi Otism központját, és megfigyelőként részt vettek egyéni fejlesztési órákon is.
A török házigazdák vendégszeretete és profizmusa végig érezhető volt, az autizmus kérdéskört jól felkészült team-ben közelítik meg, és ezzel nagyon sok családnak segítenek. -nyilatkozta Fenyősi Fanni kuratóriumi elnök – Örülök, hogy a tünetfelismerés területén tudtunk olyan információkat átadni, amit a széleskörű tájékoztatáshoz is fel tudnak használni.
 
A projekt előreláthatólag 2019. végén fejeződik be.

Kerekasztal beszélgetés a koragyermekkori intervencióról
Fenyősi Fanni előadása a BHRG modell

 

A Beni Tani projekt és az Ilgi Otism központ munkatársai
Çidem Ergüvenç – Cansuu Öztürk – Esin Ufuk Timuçin – Nejla Gemici Arslankurt

 

Dominika Mikocziova (Rata) – Hèdi Marietta (BHRG) – Fenyősi Fanni (BHRG) – Melike Bezign projektmenezdser – Jana Muranska (Rata) az ankarai várban