Szemelvények a neurológia köréből gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára /online/ 
2020. október 16-18.

A gyermekek fejlődése genetikailag meghatározott, és a környezeti hatások által nagyban befolyásolt. A jól funkcionáló gyermekek az adott életkorban elvárható szinten teljesítenek mozgásukban, értelmi képességeikben és a szociális terület vonatkozásában. A folyamatok hátterében  – többek között – az idegrendszerben kialakuló kapcsolati háló áll.

Szemelvények a neurológia köréből gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára című konferenciája a gyermeki fejlődést neurológiai szempontból elemzi, segítve ezzel a terapeuták, óvodapedagógusok, kisgyermeknevelők, védőnők, pszichológusok, gyógytornászok munkáját, hogy jobban észre vegyék, és pontosabban értelmezzék a rájuk bízott gyermekek viselkedését. 

A szabaedegyetemen a szakma jeles képviselői mutatták be szakterületük legújabb elméleteit gyakorlatorientált szemléletben: szó lesz a rizikó újszülöttek utógondozásáról (Dr Cziniel Mónika), a fejlődésneurológiai munkáról (Prof. Dr. Berényi Marianne), a gyermekkori epilepsziáról (Dr Jerney Judit), az ADHD a gyermekpszichiátria tükrében (Dr. Madarassy-Szücs Anna), a mozgásfejlesztés hatásairól (Dr Gyarmathy Éva; Fenyősi Fanni), az alváshiány következményeiről (Dr. Donauer Nándor), és a bél-agy tengely hatásáról (Dr Tóth Edit).

https://www.youtube.com/embed/nkSKn9HivsE