Attila a harmadik kisfiúk, születése után szépen növekedett, fejlődött, mégis öt hónapos kora körül észrevettük, hogy valami nincs rendben vele. Ugyanis nem használta a bal kezét, többnyire ökölbe szorítva tartotta, nem nyúlt tárgyak után. Egy hosszas kivizsgálás után végül kiderült, hogy Attila jobb agyféltekéjében nem teljes az agyállománya. Az 1.sz. Gyermekklinikán azt tanácsolták, hogy a BHRG Alapítványnál kezdjük meg Attila fejlesztését.

Be is jelentkeztünk Lakatos Katalinhoz, aki egy alapos állapotfelmérés után Attila szintjének megfelelő gyakorlatsort írt elő, amit otthon gyakoroltunk Hamarosan mindkét irányba megfordult és megpróbálkozott a kúszással is. Jelenleg a harmadik tréninget végezzük. Eleinte minden gyakorlatsor kicsit nehezen megy, Attila tiltakozik, nem minden feladatot csinál szívesen. Aztán kb. egy hét elteltével belejön a tornába, szívesen, sokszor örömmel végzi még a nehéz gyakorlatokat is.

Az eredmény pedig mindannyiunk számára nagyon biztató, reménykeltő. Attila már egy éves, a bal kezével utánanyúl játékoknak, kissé ügyetlenül bár, de fog is vele, kinyitott tenyerére támaszkodik, ügyesen mászik, olykor fel is áll. Ügyes, erős kisfiú, együttműködik a feladatsorok végzésében.

Nagyon nagy öröm, mikor látjuk, hogy egy-egy feladat eléri a célját, Attila használja a gyengébb oldalát is. Örülünk, hogy találkoztunk a BHRG Alapítvánnyal, mert amellett, hogy gyermekünk egészségére nagyon jó hatással van, nagyon jó, hogy a feladatok könnyen megtanulhatók a szülők számára is, így otthon végezhető a tréning. Nekünk, akik nem Budapesten élünk és három kicsi gyermeket nevelünk, ez nagyon nagy segítség. Attilának is jó, hogy szüleivel, testvéreivel tornázhat, a megszokott otthoni környezetben. Az Alapítvány munkatársai pedig nagyon kedvesek, rugalmasak, a gyermek érdekeit, érzéseit tartják szem előtt.

Tisztelettel megköszönjük a munkájukat és a szeretetüket.

Attila
Attila