Gergő kisfiam genetikai rendellenességgel, oxigénhiányos állapotban született. Számos újszülött kori szövődmény miatt nyolc műtéten esett át, amelyek egyben életmentő műtétek voltak. Két és fél hónapos korában agyvérzést kapott, aminek következtében még az ösztöneit is elfelejtette (szopási ösztön). Ez idegrendszeri sérüléssel járt együtt. Tudtam, hogy mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy fejlődését jó irányba befolyásoljuk, és az elért eredményeket megszilárdítsuk.

Három és fél hónapos korában születési súlyával engedtek ki minket a kórházból, hetente jártunk kontrollra. Gergő fejlődése, gyarapodása az otthoni környezetben, a szeretet hatására beindult. Az első héten 1,5 kg-ot hízott, ami óriási dolog volt. Gyógytornászt fogadtunk, aki heti kétszer otthonunkban tornáztatta Gergőt, tanítva engem, hogyan serkentsem a mozgását. Kisfiam a kúszásnál féloldalasan kúszott, és nagyon rövid időre rá, egy éves korában már járt. Ez óriási eredmény volt, de előredőlve furcsa tartással, koordinálatlanul mozgott. Ezeken én otthoni körülmények között nem tudtam javítani, bármennyit is gyakoroltuk a feladatokat. Korán felismertem értelmi lemaradásunkat is. Tudtam, hogy a legjobb intézményeket kell megkeresnem és a legjobb szakembereket. Hároméves korában jelentkeztünk a BHRG Alapítványhoz hidroterápiára. Immár négy éve járunk ide.

Kisfiam hamar megszokta, megszerette a vizet és a fejlesztő tornagyakorlatokat. Magatartás- és figyelemzavarára jó hatással volt ez a terápia. Sikerült az évek során figyelmét nyújtani. Összeszedettebb és ügyesebb, mozgása sokkal harmonikusabb, tartása is jobb.

A munkát még nem hagyhatjuk abba, bőven van még tennivaló! Számomra a legnagyobb eredmény, hogy Gergő együttműködő és igyekvő. Szereti, ha dicsérik és odafigyelnek rá, így jobban teljesít. A mostani kilencven perces órából most már 50–60 percet jól teljesít. Négy év alatt fejlődése biztos és látványos. Mindent nagyon köszönünk

Gergő
Gergő