3,5 éves kislányommal jelentkeztünk a BHRG Alapítványnál. Már korábban is hallottunk az tevékenységükről, de úgy gondoltunk, hogy a mi kislányunknak nincsen szüksége ilyen jellegű fejlesztésre. Végül az óvodában szóltak Luca hanyag tartása miatt. Ekkor felhívtam a korábbi “Dévényes” kezelőnket, aki egyértelműen a BHRG Alapítványt javasolta.

Észrevettem azt is, hogy Luca ügyetlenebb volt az átlagnál az óvodában, sokszor elesett (erről a rengeteg kék-zöld folt is árulkodott), szemmel láthatólag nem jól koordinálta mozgását, nem szeretett rajzolni és nagyon zárkózott volt

Az első felmérés eredménye hihetetlenül megdöbbentett minket és nagyon elszomorított, hogy Luca nem volt csoport érett a felmérés alapján. Holott mi azt gondoltuk, hogy egy kis hátizom és vállerősítésre van csak szükségünk. Sajnos nem…

Az első tréning elkezdése után kb. két héttel már látható eredményei voltak az otthon végzett tornának. Luca kinyílt és elkezdett beszélni. Gyakorlatilag egész nap be nem állt a szája, és csak mondta, mondta és mondta magáét. Mesélt az oviról, mesélt a kis húgának, véleménye volt, rengeteget kérdezett és igazi nyitott, cserfes kisgyerekké változott. A beszéd mellett Luca elkezdett rajzolni, rajzai egyre “felismerhetőbbek” lettek, élvezettel rajzolgatott. Elkezdték érdekelni a számok, mászókázott a játszótéren, és rendet rakott a szobájában esténként.

Az első két héten kb. 40-45 perc alatt végeztük el a gyakorlatokat, később 20-30 percen belül. Az eredmény egyre jobb volt, alig kellett javítani a gyakorlatok alatt.

Most kaptuk meg a második tréning anyagát. Hétfőn kezdjük… Reméljük ezt is szívesen csinálja majd Luca és újabb fejlődést tapasztalunk nála.

Általánosságban elmondható, hogy a kislányunk mozgása koordináltabb, szebb lett, nagyon sokat fejlődött a finom mozgása, és amit külön örömmel írok le, hogy mindezt még élvezettel is végzi. Kati néni feladatait komolyan veszi, és szeretne megfelelni Kati néninek, aki minden kontrolon kimondja a döntő szót, hogy Luca megkaphatja-e a kedvenc mesekönyv sorozatának újabb részét.

Beszédében még nem fejlődött, annyit, mint amire számítottunk, viszont két új szót már tud mondani, papa, anya. Ezt tisztán és érthetően kimondja.

Szkeptikusak voltunk az egésszel kapcsolatosan, nem éreztük a szükségét a dolognak és végül be kellett látnunk, hogy nagyon hasznos az Alapítvány munkája és nagyon örülünk, hogy rájuk találtunk. Csak szépet és jót tudunk mondani, ezúton is köszönjük a sok segítséget!

Luca
Luca