Szakemberek a családokról

Közzétéve: 2022.02.21. 1:16

“A család támogató ereje” kampányunk keretében a weboldalunk hírlevél feliratkozóinak hozzáférhetővé teszünk négy filmet febr. 21-27-ig.
Figyelem!
A videók megosztása csak Gmail címen történt hírlevélre való feliratkozás és az azon keresztüli bejelentkezés után működnek.

SZAKMAI FILMEK2022. FEBRUÁR 21-27.
“A család támogató ereje” BHRG Youtube csatornán a hírlevél feliratkozóink ezeket a filmeket nézhetik meg:

Dr. Máté Gábor családorvos
A család ereje: Korunk egyik problémája, hogy a kortársak átveszik a szülők szerepét a gyermekek életében. A gyermekek a társaktól tanulják meg, hogy mi a jó és a rossz, milyenek legyenek, hogyan viselkedjenek, ez azonban aláássa a családokat, megmérgezi az iskola levegőjét, agresszivitással és korai szexualitással teli ifjúsághoz, kamaszbandák formálódásához, a kamaszkori öngyilkosságok számának növekedéséhez vezet. Az előadás kitér a kortárs-orientáció mindent átható dinamikájának szerepére a kultúránkban, illetve hatásaira a szülői képességekre, és a gyermeki fejlődésre.

Dr. Schneider JúliaSzabó Irén gyermekgyógyász és pszichológus beszélgetése
Amikor a test a lelket hívja: Álláspontok és szakmákon átívelő megközelítések, amelyek a gyermekek viselkedésének megértését segítik. A testi tünetek mögött zajló lelki folyamatok felderítése a szülők, a gyermek és általuk a családok gyógyulását hozza. A beszélgetés rámutat az orvosi és a pszichológiai megközelítés egyidejű fontosságára.

Czeizel Barbara gyógypedagógus
Változó gyermekek, változó igények, változó szakmai megoldások: Már egészen korai életszakaszban megállapíthatóak olyan fejlődési eltérések, amelyek később jelentősen befolyásolhatják a gyermek, majd a felnőtt életminőségét. Ugyanakkor megfelelő családközpontú, a szülőket partnerként tekintő beavatkozásokkal, fejlesztéssel, tanácsadással, terápiával, célzott szocializációval csökkenthetők, bizonyos esetekben megszüntethetők ezen tünetek még azelőtt, hogy komoly problémákká alakulnának át. A családközpontú kora gyermekkori intervenció célja ezen fejlődési eltérések, a kapcsolati szinten megjelenő zavarok minél előbb történő felismerése és szakszerű kezelése, és nem utolsó sorban az érintett szülők, családtagok segítése, támogatása.

Molnárné Reményi Anna szülő
Amióta kék a szívünk: Egy család története, akik egy különleges kisfiút nevelnek – az édesanya avatja be a hallgatóságot a család útkeresésébe.

Hírlevélre feliratkozás

Filmek

Továbbiak: