Tevékenységünk

Hiszünk abban, hogy minden gyermek megérdemli, hogy a lehető legtöbbet hozza ki saját képességeiből.

Ennek az esélyét szeretnénk megteremteni a saját fejlesztésű TSMT/HRG módszerek által. Esélyt adunk egy teljesebb, boldogabb életre.

Alapítványunk az eltérő fejlődésű (koraszülött, megkésett beszéd és/vagy mozgásfejlődésű, hiperaktív, autizmusban érintett, figyelmi és/vagy tanulási nehézségekkel, viselkedés problémával küzdő, iskolaéretlen, stb.) gyermekekért dolgozik segítve családjaikat és a velük foglalkozó szakembereket. 

Fő tevékenységünk a problémakör megismertetése, jelentőségének hangsúlyozása, a fejlesztés megszervezése rászoruló gyermekek számára. Munkánk preventív, korrektív, habilitációs és rehabilitációs célú.

Munkatársaink

Madács Anita

szakmai vezető

Fenyősi Fanni

kuratóriumi elnök

Kovács Judit

intézményvezető

Goizer Lili

kommunikációért felelős munkatárs

Paróczai Bernadett

forrásteremtésért felelős munkatárs

Hadrévy Borbála Cecília

önkéntes koordinátor

Hogyan tesszük mindezt?

  • Szerepet vállalunk a védőnők, bölcsődei kisgyermeknevelők, óvónők, házi gyermekorvosok, szülők érzékenyítésében; figyelmüket előadások, konferenciák, szupervíziós alkalmak keretében hívjuk fel az eltérő fejlődés jelentőségére, a tünetek felismerésére, a megfelelő időben végzett szűrővizsgálatokra, és a segítséget nyújtó terápiára. 
  • Szülők, családok támogatása:
    Az esélyteremtés kiemelkedő cél, melyet a családok számára szervezett ismeretterjesztés és egyéni tanácsadás formájában valósítunk meg. Az Alapítvány szakmai segítséget ad és pályázati formában anyagi támogatást nyújt a rászoruló gyermekek és családjaik számára a LongiKid diagnosztikai felmérések és TSMT/HRG terápiák igénybevételéhez.
  • Szakmai vezetőnk, Madács Anita képviseli annak a társadalmi szükségletnek a nagyköveti szerepét, hogy az idejében felfedezett eltérő fejlődés és a lehető legkorábban megkezdett komplex segítségnyújtás kiemelt jelentőséggel bír.
  • Szakmai rendezvényeink, konferenciáink évente több alkalommal, az ország számos pontján kerülnek megrendezésre; a képzett TSMT/HRG terapeutákat és az érdeklődő szakembereket speciális képzések szervezésével segítjük tudásuk bővítésében.
  • Nyaranta intenzív fejlesztő táborokat ajánlunk 5 éves kortól, ahol öt napon keresztül tornatermi TSMT, vízi HRG, finommotorika és kognitív fejlesztésben részesülnek a résztvevő gyermekek. 
  • Erasmus+ projektek keretében részt veszünk a szülők-szakemberek-gyermekek hármasának harmonikus kommunikációjának fejlesztésében.

Rólunk mondták

Réka
Réka kedvességével és szakmai hozzáértésével nagyon sokat segített nekünk. Bár tudom, hogy nagyon sokat dolgozik, nagyon elfoglalt, mégis mindig talált időt arra, hogy meghallgassa tapasztalataimat, aggodalmaimat, és erőt adjon, amikor úgy éreztem, hogy nem bírom tovább. Ő egy igazi szakEMBER!
Zsuzsanna

Az anyukámról van szó, gerincferdülésem volt kisebb koromban (most 18 éves vagyok) és hála neki és a gyógyúszásnak, amit oktatott nekem, elmúlt és már rendben van a gerincem. Legjobb szakember a világon! Csak ajánlani tudom!

Zita

Zita sokat segített tudásával a nagyobbik lányomnak aki rekeszsérvvel született és megkésett mozgásfejlődése volt. 1 évig jártunk hozzá, majd kis szünetet tartottunk Hugi születése miatt. Mikor újrakezdtük lányom annyira imádta a feladatokat hogy napi kétszer is kellett vele tornázni. Most a Huginak bal oldali hemiparese lett egy baleset miatt és odaadóan, odafigyelve rá próbál neki is segíteni.

Adrienn

Rendkívül nagy szakmai tudással rendelkező terapeuta. Gyermekem esetében (fejletlen idegrendszer, izomgyengeség) hatalmas változást és pozitív hatást ért el viszonylag rövid idő alatt.

Enikő

Komoly, megbízható, lelkiismeretes terapeuta, aki érti is a dolgát. Sajnos, rengeteg a páciense (azért sajnos, mert nagyszámú beteg gyerek él). Fiamnál kimaradt a kúszás, azért mentem el hozzá. Mindent megtett a gyermek fejlődése érdekében.

Reni

Reni alapos, kedves. Meg találja a közöshangot a gyerekekkel. Szivesen jártunk vissza terápiára, nem kellett unszolni a gyereket. Rengeteget fejlődött az unokám Reninek köszönhetően. Csak jót tudok mondani róla. Köszönöm

Projektjeink

Állami gondozott gyermekek segítése

2022-ben indítottunk egy karácsonyi adománygyűjtő kampányt, melynek célja az állami gondoskodásban élő gyermekek támogatása volt. A kampány nagyon sikeresen zárult és ennek köszönhetően már elkezdtük az együttműködést átmeneti otthonokkal.

Örökbefogadott gyermekek/családjuk segítése:

Magyarországon közel 23000 gyerek él állami gondoskodásban,  az örökbe fogadott gyerekek száma 2019-ben 1052 fő volt. A gyerekek sokszor erősen terhelt fizikai és érzelmi környezetből kikerülve az átlagnál nagyobb eséllyel érintettek idegrendszeri éretlenségben. A BHRG Alapítvány a 2023-as évtől kezdve igyekszik az említett kicsik és nagyobbak számára minél nagyobb létszámban speciális vizsgálati és  fejlesztési lehetőséget biztosítani a LongiKid felmérés és a hozzá kapcsolódó TSMT mozgásterápiás programok biztosítása révén.

Lakatos Katalin emlékgondozás

Lakatos Katalin PhD, a BHRG Modell létrehozója, élete során rengeteg példaértékű kezdeményezést valósított meg, segítve ezzel a hozzá forduló családokat és szakembereket. Katalinban megtalálható volt az alázat a szakmája iránt, az elhivatottság, a szeretet, a humor; személye inspiráló és elgondolkoztató volt mindazok számára, akik találkoztak vele. 
A BHRG Alapítvány kiemelt célja között szerepel az, hogy az ő világnézetét és más emberekhez fordulását közvetítse a módszereken és a mindennapok cselekedeteiben is, ezzel is megőrizve emlékét.
A Lakatos Katalin ösztöndíj az első ilyen kezdeményezés, mellyel azokat a gyerekeket szeretnénk támogatni, akiknek a családja anyagilag nem tudja megengedni magának a fejlesztéseket.
2023-ban, a BHRG Alapítvány fennállásának 30-ik évfordulója alkalmából egy emlékkönyvet jelentetünk meg Lakatos Katalin életéről, melyet megvásárolva az alapítványt tudják támogatni.

Hírek

Összes hír megtekintése