Lakatos Katalin PhD, a korai fejlesztésben alkalmazott mozgásterápiás módszer, a BHRG-modell kidolgozója egész életében példát mutatott elhivatottságával és szeretetével, ahogyan a gyerekeket és családjaikat támogatta. Emléke előtt tisztelegve hoztuk létre a Lakatos Katalin Ösztöndíjat, mellyel a családoknak szeretnénk segíteni.

Következő pályázati időszak

Pályázat kiírása: 2024. január 15.
Jelentkezés: 2024. február 29-ig
Eredményhirdetés: 2024. március 15-20-ig

A pályázat célja

A Budapesti Hidroterápiás és Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány által létrehozott támogatás célja, hogy az eltérő fejlődésű gyermekek esélyegyenlőségét elősegítse. 
A Lakatos Katalin Ösztöndíj az elnyert pályázók részére maximum évi 90.000 forint összegben az alábbi mozgásterápiás fejlesztések 50 %-os támogatására fordítható: 

  • egyéni vagy csoportos TSMT terápiás foglalkozás,
  • csoportos HRG foglalkozás,
  • táboroztatás (3/4/5 napos intenzív fejlesztés).

A pályázat benyújtására 2024. február 29-ig van lehetőség, melyhez kérjük az alábbi dokumentumokat benyújtani a bhrg.kommunikacio@gmail.com email címre:

  • TSMT mentori ajánlás,
  • kitöltött pályázati adatlap,
  • motivációs levél.

Eredményhirdetés

A BHRG Alapítvány kuratórium 2024. március 15-ig dönt a támogatottak névsoráról. A jelentkezőknek 2024. március 20-ig jelzünk vissza pályázatuk sikerességéről.

Kik pályázhatnak?

A támogatást 2024-ban olyan eltérő fejlődésű gyermeket nevelő szülők, gondviselők vehetik igénybe, akik már a pályázati időszakban is egy mentornál TSMT ellátásban részesülnek. Egy családban kizárólag egy gyermek jogosult igénybe venni a támogatást. A Lakatos Katalin Ösztöndíjat egy gyermek csak egyszer veheti igénybe.

Letölthető pályázati dokumentáció

Mentori jegyzőkönyv – terápiás foglalkozások dokumentációjára
Mentori ajánlás – egy példányban visszaküldendő
Otthoni torna jegyzőkönyv –  otthoni foglalkozások dokumentációjára
Támogatási szerződés  – nyertes pályázók szerződése