Az autista gyermek étkezése

Közzétéve: 2022.03.11. 9:26

A kiadvány hiánypótló, családközpontú útmutató szülők és szakemberek számára.

Az autista gyermeket nevelő szülők számára nagy nehézséget okoz az étkezési gondok leküzdése. A magyar nyelven is elérhető Mark J. Palmieri, Kristen M. Powers – Az autista gyermek étkezése, Családközpontú útmutató szülők és szakemberek számára című útmutató kiadvány nekik nyújt segítséget. Az étkezéssel és annak társas vonatkozásaival összefüggő nehézségek sok autista gyerek és családja számára küzdelmet, aggodalmat és a tehetetlenség érzését jelentik a mindennapokban. A könyv olyan kutatásokon és tapasztalatokon alapuló kezelési módszertant mutat be, melynek segítségével eredményesen befolyásolhatók az autista gyerekek összetett étkezési nehézségei.
A könyv egy USA-beli gyakorlatot tár elénk, mely néhány ponton eltérhet vagy nehezebben feleltethető meg a hazai ellátási adottságoknak, azonban ez nem korlátozza a módszertan gyakorlati alkalmazhatóságát. Az esetleírásokban, praktikus tanácsokban bővelkedő, a hazai könyvkínálatban hiánypótló könyvet szülőknek és szakembereknek egyaránt ajánljuk.

A kiadvány 2021. december 1-től az ország számos könyvtárában elérhető, az alábbi linken megtalálja az Önhöz legközelebbit:

https://nfszk.hu/…/nyomtatasban-elerheto-szakmai-anyagok Kevesebb jelenjen meg

Fotó: Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft.

Továbbiak: