BHRG tábor 2022


Részvételi díj: 75 000 Ft
JELENTKEZÉS:
E-mail: kozpont@bhrgmodel.org
Tel.:+36 30 622 8122

Farkas Eszter vagyok TSMT-terapeuta a BHRG Tavasz utcai Központjának szakmai vezetője. Több, mint 20 éve foglalkozom gyermekekkel, több, mint 10 éve táboroztatok TSMT-terapeutaként.Mindenki tudja, hogy a nyár a felhőtlen játék, szabadság időszaka. De kutatások alapján azt is tudjuk, hogy a szabadidő szervezett, fejlesztéssel összekötött eltöltése milyen komolyan befolyásolja gyermekeink tudásának, képességének, készségeinek fejlődését. Ennek tudatában szervezzük meg nyári heteinket, ahol a vidám, önfeledt játék jól megfér a céltudatos fejlesztéssel. A gyerekek biztonságérzetét segíti a pontos napirend, a megszokott foglalkozások váltakozása. A tevékenységeink komplexen fejlesztik mind a testi, mind a szellemi képességeket. A vízi és tornatermi fejlesztés mellett társasjátékkal, mesével és kézműves foglalkozással készülünk minden napra.A nyári heteink évről évre népszerűbbek, sok gyerek visszatérő vendégünk. Eszti néni ezeken a heteken vezeti a nyári táborainkat: 2021.07.19-23. és 07.26-30.

Richter Roland vagyok, TSMT fejlesztő szakemberként 3 éve csoportokkal, 1 éve pedig egyéni fejlesztéssel is foglalkozom. A személyes stílusomra jellemző az edzői hozzáállás. Nagyon szeretek érdekes pályákat összerakni, egyszerre több gyereknek segíteni az akadályok leküzdésében, látni a résztvevők foglalkozásról foglalkozásra történő fejlődését. Várom a nyári táborainkat, mert egész napokat tölthetünk a gyerekekkel, jobban megismerhetjük őket, így a fejlesztésüket is az egyéni igényeik szerint állíthatjuk össze. Fantasztikus látni, milyen hatással van ez a gyerekek készségeinek a fejlődésére és milyen eredményeket érhetünk el 1 hét intenzív fejlesztő foglalkozással. 

Bartha Eszter vagyok, egyéni és csoportos TSMT terapeuta, illetve óvodapszichológusként is dolgozom. 2018 óta dolgozom TSMT terapeutaként  a BHRG Alapítványnál.  Hiszem, hogy minden gyermek más, mindegyiküket kicsit másképpen lehet motiválni. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy pontosan ez az egyik izgalma a szakmánknak, megismerni az adott gyermeket és megtalálni az ő titkos indító gombját. Az elmúlt években a gyerekek segítségével már sok ilyen titkos gombot megfejtettem és alig várom, hogy nyári táborokban még több gyermeket megismerhessek, és segíteni tudjam őket abban, hogy esetleges szorongásaikat levetkőzve együtt egy szuper élményt éljünk át, miközben még fejlődünk is mind mozgás, mind érzelmi mind pedig szociális téren. Táborainkban a gyermekek számos helyzetben próbálhatják ki magukat, ezzel rengeteg sikerélményt tudnak bezsebelni, és rengeteg tapasztalatuk alakul ki arról, hogy ők önállóan mi mindenre képesek. Fedezzük fel együtt ezeket a rejtett képességeket.

Kattra Eszter vagyok, egyéni és csoportos TSMT terapeuta. 2018 óta dolgozom TSMT terapeutaként a BHRG Alapítványnál. Már egyetemi tanulmányaim során megkedveltem a művészetterápiákat, hiszen úgy gondolom, hogy sok kisgyerek nehezen tudja megfogalmazni szóban érzéseit, viszont a rajzolás vagy bármilyen kreatív alkotás útján, ami sokkal közelebb áll hozzájuk, a problémák kezelése sokkal hatékonyabb. Továbbá fontos számomra, hogy a gyermekek érzelmi fejlődését is segítsük, így augusztusi táborom fontos céljául tűztem ki, hogy a mozgás-, figyelem-, finom- és grafomotorika fejlesztésen túl, az érzelmi intelligencia fejlesztését is beleépítsük a napirendbe mesével, bábozással, sok közös játékkal, társasjátékkal, rajzolással, színezéssel, festéssel.

Juhászné Székely Ágnes vagyok,  a TSMT Fejlesztő Központban beszédindító kiscsoportokkal és ügyesedni vágyó, iskolába készülő ill. kisiskolás gyerekekkel foglalkozom. Múltamat tekintve testnevelés- földrajz szakos tanár, úszóedző és háromgyermekes családanya vagyok. Életem legnagyobb részét az odafigyelés, gondoskodás, fejlesztés teszi ki. Célom, hogy minél több gyerek kapja meg azt a lehetőséget, hogy a legjobb képességei szerint, a legkönnyebb módon jusson el a felnőttkorig, aminek legfontosabb és legalapvetőbb feltétele a megfelelő alapok megteremtése. Ehhez járulunk hozzá a mindennapos tevékenységünkkel és próbáljuk segíteni a szülők odaadó munkáját, mellyel gyermekük életét megalapozzák. Reményeink szerint a nyári táboraink segítségével gyorsabb és nagyobb fejlődés lehetőségét adjuk meg a hozzánk jelentkező gyermekeknek, miközben az itt eltöltött időt egy játékos, önfeledt szabad mókának élik meg. Bízunk benne, hogy a tábori napok alatt megszerzett tapasztalásaikat, tudásuk gyarapítása, képességeik fejlesztése által, azokat készséggé alakítva a mindennapi életükben hasznosíthatna

Csalók Evelin vagyok, egyéni TSMT terapeuta, illetve konduktorként is dolgozom. 2017 óta dolgozom terapeutaként, ami egyben hobbim és szakmám is. A nyári táborok számomra a feltöltődésnek és az intenzív fejlődésnek a helye. A gyermekek számára a táboraink nemcsak a csoportban való működést, feloldódást és kapcsolódást segítik, hanem olyan készségek és képességek fejlesztése is történik, amelyre máskor nem feltétlenül kerülhet sor ilyen intenzitással. Öröm látni, amikor a gyermekek felfedezik magukban a megbúvó tehetségeket és képességeket azokat kipróbálva, gyakorolva. Célomnak tekintem, hogy a tábor végére rengeteg élménnyel és tele sikerekkel távozzanak a gyerkőcök, és haza tudják vinni, otthon is hasznosítva a megszerzett tudást, tapasztalatot.

Herdics-Horváth Katalin vagyok egyéni és csoportos TSMT terapeuta és két gyermek édesanyja. Több mint 20 éve foglalkozom pedagógusként és edzőként alsós és felsős gyermekekkel. TSMT terapeutaként pedig 2018 óta tevékenykedem a BHRG Alapítványnál. Pályám során a nyári táborok mindig várakozással teli izgalommal töltöttek el, kissé felidézve a felejthetetlen gyermekkori emlékeket, melyek efelé a csodálatos pálya felé tereltek. Azt gondolom a táborok elsődleges feladata élményeket adni, önfeledt mosolyt csalni a gyerekek arcára, új tapasztalatokkal gazdagítani őket, melyekre hosszú távon is tudnak építeni. Táborainkban kiscsoportos szenzomotoros fejlesztést végzünk, melyek szerves része a szellemi tevékenység is, hozzásegítve a gyereket az iskolai beváláshoz szükséges készségek és funkciók elsajátításához. Az egész napos foglalkozások ugyanakkor páratlan lehetőséget biztosítanak arra is, hogy játékos és színes tevékenységbe ágyazva minél több érzékszerv bevonásával többféleképpen segítsük az új ismeretanyag rögzülését, a meglévők elmélyítését. Ennek megfelelően a motoros és kognitív területek együttes fejlődése érdekében sok izgalmas pályával, érdekes játékkal és változatos kézműves technikával készülök a táborokra.

Hédi Marietta vagyok. Nyári táboraink kapcsán is szeretném megköszönni a bizalmukat, mellyel évről évre megtisztelnek minket, hiszen ránk bízzák legféltettebb Kincseiket, a gyermekeiket!2010. óta foglalkozom a TSMT módszerrel, 2014. nyarától vállalom az alapítványi ill. a fejlesztő központ gyermekeivel a közösségépítést az egy hetes nyári tábor keretében. Tábori foglalkozások közül az “uszit” várom a legjobban, mert ez a gyermekek favorit programja, mely a legtöbb élményt csalja arcukra! Személyes kedvenceim a rituálé és a beszélgetőkör, ahol mindenkit szóra bírunk!

Induljon a nyár! Szeretettel várjuk a gyermeket!