CSEMETE PROGRAM

A pályázat célja

A Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány által létrehozott támogatás célja, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek esélyegyenlőségét elősegítse. A Lakatos Katalin Ösztöndíj az elnyert pályázók részére maximum évi 90.000 forint összegben az alábbi mozgásterápiás fejlesztések 50 %-os támogatására fordítható:

- egyéni vagy csoportos TSMT terápiás foglalkozás
- csoportos HRG foglalkozás
- táboroztatás támogatása (3/4/5 napos intenzív fejlesztés)

MIRTILL (született: 2016.)

Mirtill 2016-ban született tervezett, probléma mentes terhességből. Boldogok voltunk, hogy megérkezett a kislányunk, de 4 hónapos korában aggodalomra okot adó jeleket fedeztem fel a mozgásfejlődésében. Gyógytornász segítségét kértem, aki enyhe hypotóniát vett észre, így kerültünk be a debreceni Ibolya utcai gyermekrehabilitációra. A vizsgálatokon megállapították a mozgás- és az értelmi fejlődés elmaradását (veleszületett idegrendszeri rendellenességet állapítottak meg) és megkezdtük Mirtil fejlesztését.
A tornáknak köszönhetően 8 hónaposan elkezdett forogni, azonban a fejlődése lassú ütemű volt. Kúszni 11 hónaposan, mászni és ülni 20 hónaposan tanult meg. Időközben szemüveget is kapott. 3 év terápia után sikerült elérnünk az önálló járás képességét, de az idegrendszeri érintettség miatt az egyensúlya és a koordinációja továbbra is jelentősen elmarad a kortarsaihoz képest. Reményeim szerint a további mozgasfejlesztés hatására jelentos javulást érhetnénk el mindkét területen. Egyenlőre még nem beszél, de bízom benne, hogy a mozgásfejlesztéssel előrelépést érhetünk el ezen a területen is. Az édesapja nem tudta feldolgozni a kialakult helyzetet, így – bár rendszeresen látogatja – egyedül nevelem Mirtillt. Napi négy órában óvodába jár, ezalatt én dolgozom. A támogatott fejlesztések mellett igyekszem minél több terápiát biztosítani számára, de egyedülálló szülőként korlátozottak az anyagi lehetőségeim. Mirtill kedves, boldog és nyitott kislány, aki szívesen vesz részt a terápiákon. Barátságos természetének köszönhetően könnyen teremt kapcsolatot másokkal. A foglalkozásokon aktív, lelkesen vesz részt a feladatokban, kitartóan próbálkozik, hogy sikerüljön neki mindaz, ami az egészséges barátainak természetes. Reméljük hogy bekerülünk a programba, és egy lépéssel közelebb kerülhetünk ehhez az álmunkhoz!
Mirtill anyukája 

Figyelem!

A fejlesztés támogatása csak a kampányunk eredményeként megvalósult adományok révén realizálódhat.
A regisztrálás során a jelentkező elfogadja, hogy  BHRG Csemete Programban a támogatást igénylő gyermek profilja keresztnévvel és a GDPR feltételeknek megfelelő rövid bemutatkozással megjelenik a BHRG Alapítvány oldalán a gyermek fejlesztésre/vizsgálatára való támogatási céllal. 

Jelentkezés