A MagNet Bank Közösségi Adományozási Programjában (KAP) adománygyűjtési lehetőséget biztosít
társadalmi szervezetek számára, hogy felkerüljenek az ún. KAP listára, majd a MagNet Bank ügyfelei 10%-os nyereségrészüket fel tudják ajánlani egy kiválasztott szervezetnek a listáról.
A tervezett BHRG adománygyűjtési periódus: 2022. május – június (6 hét)
https://www.magnetbank.hu/a-kozossegi-bankrol/kapBHRG Alapítvány KAP2022 projektterve:

Együtt a közösségben

EGYÜTT A VÉDŐNŐKKEL AZ ELTÉRŐ FEJLŐDÉS FELISMERÉSÉÉRT!
– online szabadegyetem továbbképzési sorozat
A hazai védőnői hálózat szakmai módszertani támogatása online képzéssel

A gyermekek gondozásában és gyermekvédelemben tevékenykedő védőnők támogatására szabadegyetem képzés sorozatot szervezünk, hogy együtt segítsük az eltérő fejlődésű gyermekeket és családjaikat. A képzés tartalmát vezető védőnőkkel közösen állítottuk össze, hogy legújabb tünetfelismerési, vizsgálati protokollokat és fejlesztési módszertani ismereteket, tudományos eredményeket nyújthassa a védőnőknek. Az online szabadegyetem során az eltérő fejlődés; tünetfelismerés, terápiák; család szerepe és támogató ereje a fejlesztésekben; szenzoros fejlesztés; iskolai beválás témáiban napjaink elvárásaihoz igazodva az online hozzáféréssel könnyen elérhetővé tudjuk tenni a szakmai anyagokat. Ezáltal a védőnők, mint a családokkal már a várandósság kezdetétől folyamatos kapcsolatban lévő szakemberek, átfogó multidiszciplináris képet kaphatnak az eltérő gyermeki fejlődés sajátosságaival kapcsolatban, képesek lesznek a megjelenő tünetek pontosabb észlelésére és értelmezésére, saját maguk és a családok számára – szükség esetén – szemléletformálás kialakítására. Az adott témákat a szakma elismert képviselőinek előadásában hallgathatják meg a résztvevők.

CÉLKITŰZÉSEK
– Szakmai támogatás a gyermekek eltérő fejlődésének felismerésével, a tünetészleléssel kapcsolatban
– Érzékenyítsünk és szemléletet formáljunk a családok és a szakemberek körében
– Bemutassuk a leggyakrabban előforduló diagnózisokat (autizmus, hiperaktivitás, megkésett beszédfejlődés, stb.)
– Rávilágítsunk a mai kor kihívásaira a gyermekek szempontjából támogatva az egyik legfontosabb, a legkorábbi életkortól gyermekekkel foglalkozó szakmacsoportot a védőnőket
– Vizsgálati szemléletet, terápiás megoldásokat mutassunk be, melyekkel az érintett gyermekek tünetei felismerhetők, érésük, képességeik javulása elősegíthető

PROJEKTTERV
Szabadegyetem szervezése videómegosztó rendszeren történik 2022. áprilistól – 2022. szeptember végéig 1-3 alkalommal (a KAP2022 kampány támogatástól függően) a szabadegyetem előadásait a védőnők ingyenesen megnézhetik péntek-szombati napokon és az egészségügy rendszerben elismert akkreditációs pontot is kaphatnak az előadás tartalmára épülő visszajelző teszt kitöltése után. Az alapítványunk négy eddig szervezett tematikus szabadegyetemek online előadásaiból állítunk össze tananyagot.

ORSZÁGOS KAMPÁNY
A projekt során figyelemfelhívó sajtókampányt szervezünk a tünetfelismerés, a védőnői támogatás fontosságáról. Egy kampányhoz kapcsolódóan egy információs anyagot készítünk a legfontosabb szakmai ismeretekkel: “Gyermekek eltérő fejlődési tüneteinek felismerése és fejlesztése megfelelő időben!”
A MagNet Házban a képzést megelőzően egy sajtótájékoztatót, szakmai fórumot szervezünk a probléma jelentőségének felhívására, a védőnői hálózat támogatásának jelentőségére.


További infó a Magnet Bank támogatásáról