Nyári táborok

Egy élményekben gazdag nyári táboros szezont zárhattunk. A gyerekek hétfőtől péntekig reggel 8-tól délután 4-ig sokféle helyzetben kipróbálhatták magukat, érdekes és játékos fejlesztő foglakozásokon vettek részt. Ügyesen teljesítették a különböző feladatokat, lelkesen és aktívan voltak jelen a programokon.

Nyári táboraink célja volt, hogy a gyorsabb és nagyobb fejlődés lehetőségét adjuk meg a gyermekeknek az öt napon át tartó intenzív terápiás foglalkozások által, miközben az itt eltöltött időt jó hangulatú, játékos együttlétnek élik meg, amiben szívesen vesznek részt. A táborokban olyan programokkal találkozhattak a gyerekek, mint:

  • HRG – vízi terápia: a víz sajátosságait kihasználva (kellemesen meleg hőmérséklet, felhajtó erő, közegellenállás, folyamatos taktilis inger a bőrnek, stb.) mozgásos helyzeteket élhettek meg a gyerekek vízijárdákon, szörfdeszkákon, valamint a víz alatt, amik által figyelmük, egyensúlyuk, koordinációjuk, nagy – és finommozgásuk észrevétlenül fejlődött, segítve az idegrendszer érését.
  • Csoportos TSMT foglalkozás: A terapeuta változatos eszközökkel  berendezett teremben vezeti az órát meghatározott szempontok szerint. Az alkalmazott feladatok a figyelem jobb irányíthatósága, a testvázlat, a térbeli tájékozódás, a dominancia beérése mellett a mozgások összerendezése, praktikus tervezése, a sorrendiség megtanulása, a kreativitás területén is segítséget jelent, miközben az önkontroll is fejlődik.
  • Finommotoros fejlesztés: a sikeres iskolai beváláshoz szükséges az ujjak és a csukló megfelelő mozgása/mozgatása, melyet sokféle eszközzel és helyzetben, érdekes feladatok megoldása mentén gyakorolhattak a gyerekek. Az elkészült remekműveket délutánonként nagy örömmel a szülőknek ajándékozták.
  • Logikai gondolkodás fejlesztése: társasjátékokkal, izgalmas együtt gondolkodással általános ismereteik bővítése mellett a gyerekek gondolkodási folyamatai és önkontrolljuk is fejlődött.
  • Kutyás foglakozás: kutyaterápiás szakemberek vezetésével közösen oldottak meg feladatokat a gyerekek az állatokkal, nagy örömmel, sok érintéssel, ráhangolódással, odafigyeléssel.

Köszönetet szeretnénk mondani önkénteseinknek szeretetteljes munkájukért, reméljük legközelebb is együtt dolgozhatunk!

Jövő nyáron ismét megnyitják kapuit a táborok az érdeklődők előtt. Év közben pedig az egyéni és csoportos TSMT fejlesztő foglalkozásokra várjuk a jelentkezéseket a TSMT Fejlesztő Központban (https://bhrg.hu/tsmt-fejleszto-kozpont/).