A BHRG Alapítvány tevékenységei a III. kerületben

  • Részvétel családi napokon
  • Információk a helyi lakosságnak
  • Védőnői továbbképzések
  • Részvétel a kerületi civil napokon
  • III. kerületi gyermekek fejlesztésének támogatása

Óbuda.hu – 2021.06.20.
Köszöntjük az édesapákat!

Óbuda.hu – 2021.06.16.
Fókuszban az édesapák és az apai szerepek – Pihenés, gyereknevelés, támogatás

Óbuda.hu – 2021.04.29.
Az anyák támogatásának szinterei  –   BHRG Alapítvány és Óbuda Önkörmányzat szakmai fóruma

Óbuda.hu – 2021.03.30.
Kisgyerekkel otthon – Hasznos ötletek készségfejlesztésre

Óbuda.hu – 2021.01.01.
A gyermekek korai képességfejlesztésének lehetőségei online is

Óbuda III. kerület – 2020.12.07.
Felelős szülők

BHRG Hírek – 2019.09.27.
Előadás az Óbudai Kulturális Központban 

BHRG Hírek – 2018.05.05.
Óbuda napján a BHRG Alapítvány

BHRG Hírek – 2017.09.27.
Családok Egészségnapja Óbudán  

Tapasztalatok az együttműködésről

A BHRG Alapítvány és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött, melynek  keretében a 2018. és 2019. évben.
Vállaltuk III. kerületi gyermekek vizsgálatát, és terápiás ellátását.

Az önkormányzat oktatási és kulturális osztályának munkatársaival egyeztetve továbbképzési programot alakítottunk ki, melybe védőnőket, bölcsődei kisgyermeknevelőket, óvónőket vontunk be. A programot két szinten valósítottuk meg: – plenáris előadás keretében az Óbudai Kulturális Központ színháztermében a BHRG Alapítvány szakmai szervezésében elméleti előadást hallgathatott meg a közönség a manapság a gyerekek eltérő fejlődését okozó leggyakrabban előforduló problématípusokról (éretlen idegrendszer hatásai, hiperaktivitás, autizmus, stb.)
Szupervíziós csoportok szervezésével (tagjai: az előadáson részt vett szakemberek) a mindennapi gyakorlat problémás eseteit hozták el szóban vagy videofelvételen a csoportba, ahol szakmai szempontok szerint átbeszéltük az eseteket. 
Az előadások célja a résztvevő kollégák ismereteinek bővítése, szemléletük formálása volt. Az együttműködési megállapodás keretein belül, és azon túl is a BHRG Alapítvány működésének egyik kiemelt célja hatékony szakmai együttműködési rendszerek kialakítása a gyermekek ellátásában közreműködő szakemberekkel országos szinten, és különös tekintettel a III. kerületi kollégákkal. Ezt a folyamatot az évente 1-3 alkalommal szervezett szakmai konferenciáinkkal is igyekszünk támogatni. A 2021. évben eddig megrendezésre került rendezvényen a III. kerületi védőnők ingyenesen vehettek részt.Társadalmunk tagjainak közösségi beilleszkedése, és ezáltal munkaerőpiaci beválása alapvetően függ attól, hogy milyen biológiai, pszichés, anyagi és szociális háttérrel rendelkeznek.A BHRG Alapítvány a gyerekek viselkedésének  pontosabb értelmezésével, hatékony terápia biztosításával, szükség esetén a megfelelő szakemberhez irányításával tud a családoknak segíteni, és a társadalmi folyamatok pozitív irányú elmozdításában részt venni.Köszönjük Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának korábbi támogatását, mely hozzájárult, hogy céljainkat megvalósíthassuk, és reméljük, hogy a továbbiakban is lehetőséget kapunk a közös munkára.


Hasznos linkek
Óbudai információs füzetek